2013. július 19., péntek

A "munka", mint önmegvalósítás

Épp valamelyik nap beszélgettünk egyik közeli barátommal arról, hogy mit kezdene akkor ha megnyerné a lottót...- A válasza annyi volt, hogy biztos új életet kezdene, különös hobby-knak élne, és nem azzal foglalkozna, amivel most.
Kicsit elcsodálkoztam szavain, amiből arra következtettem, hogy "nem elégedett jelenlegi élethelyzetével", mondatai alapján , mintha gyűlölné munkahelyét,  mintha nem találná helyét a világban.
-Sokszor feltettem magamnak a kérdést: Vajon miért lehet mindez?
Miért jár be a munkahelyére az ember, hogyha nem szereti?  Csak a pénzért? Csak a megélhetés miatt ?
Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy miért dolgozik olyan munkahelyen az ember, amit nem szeret, ahová csak "lógni jár be", és kihúzza magát a munkából.- Természetesen kifogásként lehetne azt mondani , hogy kevés a munkahely Magyarországon, nincs más lehetősége, de sajnos , ahogy beszélgettünk kiderült lenne lehetősége váltani , de más munkalehetőségeket nem szeretne kipróbálni. 
Szóval adott egy illető aki nem szereti munkahelyét, és változtatni sem szeretne rajta.  - Akkor mégis mitől vár eredményt?  Vagy megoldást?
Úgy gondolom, hogy a sorsunkért mi magunk vagyunk felelősek,  ha jól végezzünk munkánkat előbb utóbb meg lesz az eredménye, "jutalma" ,  épp ezért érdemes olyan munkát találni,  keresni, esetleg ebbe az irányba elindítani magunk képzését, amit szeretünk végezni, mert akkor soha se fogjuk érezni azt,  hogy "lógni kell bejárni a munkahelyre"  és egyszer csak azt vesszük észre, hogy folyamatosan haladunk felfelé a szakmai ranglétrán és ha közben még jól is érezzük magunkat az kész főnyeremény. - Valószínűleg ezért van az,  hogyha jómagam nyerném meg a lottót,  nem sokmindendenben változtatnék eddigi életemen,  valószínűleg több száz millióval a bankszámlámon,  tovább folytatnám szakmám alázattal,  tovább segíteném vendégeim pihenését és gyógyulását.