2013. szeptember 8., vasárnap

5 lépés, hogy kitörjünk a rendszerek fogságából

1.Fogadjuk el önmagunkat, olyannak születtünk, amilyenek vagyunk, barátkozzunk meg ezzel. Pl. ha nők vagyunk ne akarjunk "kacsacsőrűek" lenni, nagy mellekkel, mert minden férfi erre vágyik, ez a divat.- Valójában egy férfi egy nőben a lelki szépséget, a megértést keresi, hogy a média és a fogyasztói társadalom mit sugall, azt nagyívben ellehet kerülni.

2.A legeslegfontosabb az egészsége, és elégedettsége ,amit TESZE, mindig is a saját szemszögedből nézd,
itt is a mértékletességre intek mindenkit, hiszen nem az egoizmusra próbálok "nevelni", hanem egy egészséges ÖNTÁMOGATÓ rendszer felállítására. Ha valami fáj, hagyja abba, ha gyomorideggel megy be a munkahelyre , fogjon új dologba.

3.Ne idegeskedjen feleslegesen, amint valamilyen stresszhelyzet éri, ne  a hibást keresse, hanem konvertáljuk át magunkban át megoldandó FELADATTÁ, és a feladatot vagy ellehet végezni, vagy nem...A MEGOLDÁS keresése, a rossz döntés, még mindig JOBB, mint a jajj mit csináljak, ki a hibás kaliberű kijelentések.

4.Ne érdekelje, hogy más mivel rendelkezik. Egyszerű példa: Van egy iPhone 4ese, és a szomszéd Józsi megvette az "iPhone 10"-et, ilyenkor a te iPhone4-ese kisebb értékűnek érzi, mivel a Józsiéhoz hasonlítja, így valamilyen sérelem ér téged- és valószínüleg azon töri magát, hogy "iPhone10"-est vegyen. Még szerencse, hogy nem létezik, egyenlőre az iPhone 10:)

5.Légy nyitott az új dolgokra, más kultúrákat, szemléleteket mindig hallgassa meg és próbálja elhelyezni, az ÚJ rendszerben.