2013. szeptember 8., vasárnap

Rendszerek fogságában...

Mindenki olyan életet él, amilyet elképzelt magának.Persze ez vagy megvalósul vagy nem,  abban az esetben valósul meg , hogyha rájövünk , hogy életünkért csakis MI vagyunk a felelősek, csakis MI változtathatunk rajta, mert rá kell jönnünk, hogy nem a szocializmusban élünk, "állam bácsi" nem fog adni se nyugdíjat, se semmit , hogyha nem magunk kuporgatjuk össze. Csakis MI tehetünk azért, hogy életünket , hogy éljük meg, milyen minőségben illetve milyen színvonalon. Viszont érdemes felállítani egy egyensúlyt, hogy ne rabszolgaként érezzük magunkat és ne csak azt lássuk , hogy dolgozunk,dolgozunk...gyerekeink a szemünk láttára nőnek fel, és az ÉLET elsuhant mellettünk. Tegyünk ellene, hogy ne legyen így.

A RENDSZEREK FOGSÁGA:
Mit is jelent?
A fogság leginkább a szabadság elvesztésével párosul a fejemben, a rendszer meg leginkább azzal párosul , hogy létrehozunk számunkra egy rendszerességet(pl.mindennap 7kor kelünk, stb.)
Leginkább az iskolás élettel tudnám bemutatni, hogy mire is gondolok rendszer alapján.
A diák reggel hatkor felkel, elmegy iskolába,iskola után sportkörre megy, utána hazajön és tanul, vagy netalán pihen, szórakozik. Igen ám , de , mint említettem a hetek folyamán kialakul egy rendszer, egy olyan rendszer, ami számára kedvező, vagy ha nem is, de fenn tudja tartani, mert vannak az alap dolgok, ami például kötelező pl. az iskolába járás, a sportkörből vagy a szórakozásból le tud csípni, de az iskolába járást az alap műveltség megszerzését nem tudja kikerülni. A lényeg annyi, hogy a rendszert magának hozta létre, és igyekszik e-szerint élni, ha nem érdekelné a sportkör, akkor valószínüleg abbahagyná... De csakis maga döntött így , és FENNTARTJA  ÖNMAGÁTÓL ez a lényege.

Telnek múlnak az évek, az iskola kifut, és most szeretném átvinni a valóságba a RENDSZERT, bekerülünk egy munkakörbe, elégedettek vagyunk vele, és ilyenkor jönnek be a vágyaink is képbe, illetve a pénz...
Dolgozunk, lesz pénzünk, megélünk egy bizonyos életszínvonalon, DE beruházunk olyan dolgokba, ami NEM KÖZVETLEN  magunkat szolgálja, hanem éppen azt vesszük észre , hogy egyre kevesebbet költünk magunkra ennek következtében. Amíg kezdetben elég volt vágyainknak pl. egy szebb ruhadarab megvásárlásra, most már vágyaink egy nagyobb dologra kényszerítenek pl. VEGYÜNK EGY AUTÓT, a saját kényelmünknek, mert ugyebár milyen jó, kényelmes... Viszont azt a pénzt amit MAGUNKRA költenénk, helyette az autó fenntartására fordítjuk, és csak dolgozunk, dolgozunk, mintha az lenne az élet rendje, jó kényelemben utazunk, nem kell BKV-zni, ami Budapesten néha elég körülményes. De mégis csak azért, dolgozunk, hogy azt az autót fenntartsuk, szervizeltessük, és saját egészségünk és életünk elrohan mellettünk. Emlékszik még az iskolás példára? És az iskolára?- Ha így élünk, annyit fog ÖN is észrevenni belőle, hogy ÉLETÜNK, így elrohan mellettünk és leromlott egészségügyi állapotban, betegen fogunk gondolkozni rajta,  tényleg megérte ezt a rendszert felállítani? Megérte azt a plusz 12óra munkát bevállalni és saját "élő sírunkba" bebörtönözni magunk? Tényleg azért dolgozunk, hogy később  leromlott egészségügyi állapotunkat helyre hozassuk vagy azért, hogy éljünk is? Egy rendszert, csak akkor működtessünk, ha tényleg kedvező számunkra, ameddig nem az addig érjük be kevesebbel. Ha szorgalmasan,kitartóan , és az átlag hozzáállást elkerülve tudatosan építjük fel életünket akkor ezzel nem lesz baj, viszont ha hirtelen akarunk valamit , akkor nem a végén nem valósul meg belőle semmi. Legyünk türelmesek, talán ez a legjobb amit tehetünk, tudom ,hogy a fogyasztói társadalom, nem ezt sugallja-de nekik épp ez az érdekük. Ne törődjünk velük, menjünk el mellettük...
Gondoljuk úgy, hogy a LEGESLEGFONTOSABBAK MI SAJÁT MAGUNK VAGYUNK(egészséges határok között). Feladataink: a táplálkozás,vitaminok,a megfelelő pihenés(,hogy egy kis önreklám is legyen benne pl.masszázs), a sport,önmegvalósítás , és ha ezek mind TELJESÜLNEK, akkor ,mint valami BÓNUSZRA úgy gondoljunk az autóra, saját lakásra.(Érdekes, hogy ausztrál vendégeimmel beszélgettem, és náluk természetes , hogy bérelsz egy házat, valamilyen formában nemis vágynak sajátra, mint mi magyarok) CSAKIS MI MAGUNK,VAGYUNK KÉPESEK KITÖRNI A FOGSÁGBÓL,A RENDSZEREK FOGSÁGÁBÓL.
Legyünk erősek, nem befolyásolhatóak lenni és próbáljuk kialakítani a saját magunk számára KEDVEZŐ rendszert, mert ÉLNI csakis így érdemes.